Кулінарія

Ніжне тісто для будь-яких пиріжків і незвичайна начинка (боялася її кольору даремно). Виходить смачно і дуже цікаво. Пиріжки з капустою

Пиріжки з капустою можуть здивувати – перевірено! Ви самі зможете в цьому переконатися. Але незважаючи на те, що начинка зовсім незвичайного кольору, смак у неї чудовий, хоча і відрізняється від білої капусти (раджу спробувати). Пиріжки в духовці виходять ніжні: тісто для пиріжків на дріжджах, як пух або невагоме хмара, воно довго не черствіє, не втрачає свою структуру після охолодження. Вони довго будуть м’які і повітряні, якщо відразу не з’їсте (малоймовірно)! Давайте швидше приготуємо! Інгредієнти списочком в кінці (ложки, склянки і точні грами! )

Радуйте своїх близьких смачними новими рецептами, дивіться також рецепти інших , і , вибирайте іншу рубрику у вкладці . Наш авторський канал , а також на каналі , буду всім рада, заходьте в гості!

М’які як хмара – пиріжки з червоною капустою і яйцем в духовці. Покроковий рецепт

1. Почнемо тісто для пиріжків готувати відразу, так як воно має ще вибродить і ми встигнемо за цей час підготувати нашу незвичайну капустяну начинку. 70 мл теплого молока, 5 г цукру і пакетик дріжджів перемішуємо в окремому посуді, залишаємо осторонь на 10-15 хвилин.

2. У великій мисці збиваємо до бульбашок одне яйце і сіль, причому міксер не потрібен підійде вилка або ручної віночок. Головне – розбити яєчний білок, який зазвичай стає причиною жорсткості остиглого тесту в будь випічці.

3. Слідом доливаємо до яйця з сіллю олія рослинна

4. За цукром буде тепле молоко, воно повинно бути таким теплим, щоб зігріти всі інгредієнти в мисці й температура не повинна знизитися, наприклад, якщо яцо було з холодильника або масло.

5. Висипаємо 7-8 ст. л. борошна із загальної кількості за рецептом, розмішуєм і настає черга дріжджів.

6. Погляньте на реакцію, дріжджі підняли “пінку”, потрібно їх перемішати і сміливо влити в основу тесту. Тісто перемішати, щоб розійшлися в ньому дріжджі і далі додамо ще борошно.

7. Не всипаємо відразу всю муку, так як борошно у різних виробників відрізняється, і її може піти більше або менше, але скоріше більше. Частину борошна залишаю і вже після перемішування, викладаю тісто на стіл і поступово підмішую залишки борошна.

8. Борошна пішло рівно 500 г, щоб отримати м’яке тісто, яке відмінно тримає форму, якщо її зібрати в кулю. Воно не липке, так як у складі достатню кількість жиру. Накриваємо його в мисці, миску не потрібно змащувати. Залишаємо на 50-60 хвилин в теплому надійному місці.

9. Коли тісто збільшиться в об’ємі, то його обминаємо виганяючи газ зсередини і знову округляємо.

10. Накриваємо, ставимо в тепло. Другий раз тісто підніметься швидше!

11. Поки на рослинному маслі обсмажуємо цибулю нарізану півкільцями, додаємо слідом червонокачанну капусту. Будьте обережні, капуста така прикрашає руки, використовуйте рукавички по можливості. Обсмажуємо разом до м’якості капусти. Смажимо, але не тушкуємо, щоб капуста придбала смак, а не зварилася.

12. У гарячу капусту сіль за смаком, а також на крупній тертці яйця, зварені круто.

13. Білок забарвиться при взаємодії з капустою і придбає легкий блакитний відтінок, а сама фіолетова капуста стає після теплової обробки синьою. Остуджуємо начинку до теплого стану.

14. Тісто другий раз підходив близько 35 хвилин, викладаємо його на стіл, не мнемо, а робимо отвір в середині і прокручуючи утворимо “пончик”, порвемо “пончик” і палять розділимо на 15 частин, по 60-65 г кожен шматочок тіста.

15. Шматочки округляємо в кульки, так рівніше будуть краю при розкочування заготовок, а також це додаткова обминка для тіста. накриваємо кульки-заготовки на 10-15 хвилин перед ліпленням пиріжків з капустою, щоб тісто не стягувалось в процесі.

16. На середину кожного розкатаного кола тіста кладемо щедру ложку начинки, розкачуємо тісто качалкою без борошна, тісто не прилипає, ліпимо пиріжки. Але дуже важливо скріпити шов ретельно, тісто примхлива, масленое і може легко розійтися по шву при підйомі.

17. Розкладаємо сирі пиріжки з капустою на деко (використовую пергамент, але можна зовсім злегка змастити рослинним маслом), накриваємо. Включаємо грітися духовку до 200 градусів, як раз пройде 10-15 хвилин і пиріжки збільшаться добре перед випічкою.

18. Через 10-15 хвилин перевірте шви знизу, дуже акуратно перевертаючи пиріжки, щоб точно переконатися в якості ліплення. Ще раз звертаю на це вашу увагу.

19. Змащуємо пиріжки жовтком змішаним з молоком. посипаємо за бажанням зверху білим кунжутом.

20. Випікаємо за рум’яного кольору з усіх сторін, близько 15-20 хвилин (у мене електрична піч, верх+низ, 15 хвилин вистачає). Остуджуємо пиріжки прямо на пергаменті, перенесення на решітку і швидше давайте пробувати!

21. Тісто як м’яке хмара, як пух, якщо можна порівняти на дотик. Легке, ніжне, повітряне і смачне. Всередині незвичайна за кольором начинка, але при цьому у неї капустяний приємний смак, хоча і трохи відрізняється від звичайної капусти. Спробуйте, рецепт вдалий і у вас вийде точно!

Тісто для пиріжків:

  • молоко тепле – 70 мл = 4,5 ст. л. + 1 ч. л.
  • цукор – 5 р = 1 ч. л.
  • дріжджі сухі – 10 р = 2 ч. л.
  • яйце – 48 р = 1 шт.
  • сіль – 9 м = 1 ч. л.
  • цукор – 40 г = 8 ч. л.
  • рослинне масло – 100 мл = 0,5 склянки*
  • молоко тепле – 200 мл = 1 стакан*
  • борошно – 500 (+/-) р = 4 склянки* – 1 ст. л.

Начинка для пиріжків:

  • рослинна олія – 30 мл = 2 ст. л.
  • цибуля ріпчаста – 150 г = 1 шт.
  • капуста – 450 р = 0,5 шт.
  • сіль – за смаком
  • варене яйце – 200 р = 4 шт.

Додатково:

  • яєчний жовток – 18 р = 1 шт.
  • молоко – 5 мл = 1 ч. л.
  • кунжутне насіння

ВАГА ТІСТА: 960 г

Вихід: 15 пиріжків

Температура випічки: 200 °C / 392 °F

Час випічки: 15-20 хвилин